Előfizetői tartalom

Trump beváltotta fenyegetését, nekiment a napenergiának

Portfolio
Az Egyesült Államokban importvámot vetnek ki a napelemekre, valamint bizonyos mosógépekre - jelentette be az USA külkereskedelmi képviselője, Robert Lighthizer. A belső piac védelmének szándékával kivetendő tarifa - , amelyet Donald Trump elnök már tavaly nyáron kilátásba helyezett - mértéke az első évben 30 százalékra rúgna, a következő években azonban fokozatosan csökkenne, 25, 20, majd 15 százalékra.

Az amerikai kormányzati szerv közlése szerint Lighthizer ajánlásait a kétpárti nemzetközi kereskedelmi bizottság megállapításai alapján tette meg Donald Trump elnök felé, aki jóváhagyta a lépéseket. A külkereskedelmi ügynökség azt követően javasolta a tarifa bevezetését, hogy megvizsgálta, vajon a napelemek és -cellák, illetve mosógépek behozatala nem okozott-e súlyos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés