Előfizetői tartalom

Trump lesöpörte az asztalról az uniós vámjavaslatot, esnek a német autógyártók

Portfolio
Csütörtökön hirtelen belevettek a német autógyártók részvényeibe, miután az uniós kereskedelmi biztos Brüsszelben arról beszélt, hogy az EU kész akár nullára csökkenteni az autókat terhelő importvámokat, ha az USA is hasonló lépésekről döntene. A válasz sem váratott sokáig magára, Donald Trump az ovális irodában adott nyilatkozatában gyorsan lesöpörte az asztalról az uniós felvetést, az elnök harcias szavai és a Világkereskedelmi Szervezetből (WTO) meglebegtetett amerikai kilépés együttesen alaposan elrontotta a tőkepiaci hangulatot, az európai tőzsdék lefordultak, és a német autógyártók részvényei is nagyot estek.

Kezdetben nagyot emelkedtek tegnap a német autógyártók részvényei, miután a befektetők megörültek az uniós kereskedelmi biztos nyilatkozatának, Cecilia Malmström Brüsszelben tegnap arról beszélt, hogy az Európai Unió kész visszavágni az ipari termékek, köztük a gépjárművekre vonatkozó vámokat, amennyiben az Egyesült Államok is hasonló intézkedéseket vezetne be. Malmström...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés