Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak

2019. február 8. 10:03  english version   
nyomtatás
 
Mozgalmasan indult az év első hónapja a tőkepiacokon, a tengerentúli tőzsdék erősödésével párhuzamosan a magyar tőzsde is emelkedéssel vágott neki az évnek, bár a csúcsdöntés egyelőre nem jött össze a BUX-nak. A Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből kiderül, hogy a profi befektetők az ANY Biztonsági Nyomda mellett az Alteo és a Graphisoft Park részvényeit kedvelik leginkább, míg a hazai blue chipek közül az OTP részvényeiért rajonganak a hazai alapkezelők.

A felmérésben részvevő alapkezelők: Allianz, Dialóg, Diófa, Erste Alapkezelő, Equilor, Generali, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Tavaly decemberben hatalmasat estek a tengerentúli részvényindexek, és a német tőzsde is lejjebb került, azonban januárban a kereskedelmi háborús aggodalmak csökkenése, és a globális növekedési kilátásokkal kapcsolatos feszültség enyhülése ismét előcsalogatta a vevőket a részvénypiacokon. Januárban a hazai részvényindex is emelkedett, a javuló részvénypiaci hangulatban a BUX a tavalyi csúcsa közelébe érkezett meg, bár a magyar tőzsde lendülete januárban utolsó hetében megtört, és a BUX lefelé vette az irányt.

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak


A magyar tőzsde erőteljes emelkedéssel vágott neki az új évnek, a BUX januárban új lokális csúcsot ütött, bár a hazai részvényindex végül nem tudott a 2018-as januári, történelmi csúcsa közelébe felkapaszkodni. A felmérésünkben résztvevő alapkezelők 89 százaléka számít arra, hogy a BUX a következő három hónap folyamán mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozoghat majd, míg az alapkezelők 11 százaléka nagyobb, 5-15 százalékos esést is elképzelhetőnek tart a következő három hónap során. 12 hónapos időtávon az alapkezelők 44 százaléka szerint mozoghat majd a magyar tőzsde a mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban, míg a profik 33 százaléka vár nagyobb, 5 és 15 százalék közötti gyengülést a hazai részvényindextől. Egy szűk kisebbség azonban továbbra is optimista, a felmérésben résztvevő alapkezelők 22 százaléka tart elképzelhetőnek 5-15 százalékos emelkedést a következő 12 hónap során.

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak


Az alapkezelői válaszokból képzett mutató nem mutatott érdemi elmozdulást 3 hónapos időtávon, miután a felmérésben résztvevő alapkezelők jelentős többsége továbbra is csupán mérsékelt elmozdulást várt a hazai részvényindextől. Az alapkezelői válaszokból képzett mutató alapján 12 hónapos időtávon a pesszimizmus kismértékű csökkenése látható, miután a válaszadók nagyobb része bár mérsékelt elmozdulást, illetve sávozást vár, azonban az alapkezelők immár 22 százaléka tart elképzelhetőnek nagyobb emelkedést a magyar tőzsdén a következő 12 hónap folyamán.

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak


Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak


A hazai blue chipek közül az alapkezelők ebben a hónapban az OTP részvényeit kedvelték a leginkább, a bankpapír 3 említést kapott. Az OTP háza táján szinte forr a levegő az elmúlt hetekben, a társaság akvizíciós gépezete valósággal dübörög, miután januárban sor került a bolgár pénzintézet, az Expressbank megvásárlásának pénzügyi zárására, Csányi Sándor arról beszélt, hogy a cég szívesen belépne a szlovén bankpiacra, míg a társaság február elején jelentette be, hogy megvette a negyedik legnagyobb moldáv bank, a Mobiasbanca többségi részesedését a francia Societe Generale-tól. A blue chipek közül a Magyar Telekom és a Richter egyaránt 2-2 említést kaptak.

A midcapek közül a meglepetést ezúttal az ANY Biztonsági Nyomda szolgáltatta, amelynek részvényeit ebben a hónapban négy alapkezelő jelölte meg kedvenceként. Az Alteo és a Graphisoft Park papírjai 3-3 említést kaptak, míg a Rába részvényeit két alapkezelő emelte ki ebben a hónapban.

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknak


A legkevésbé kedvelt blue chipek között a Richter részvényei ebben a hónapban 3 említést kaptak, a Mol papírjait két alapkezelő emelte ki, mint legkevésbé kedvelt részvényt, míg az OTP és a Magyar Telekom egyaránt 1-1 említést kapott. A közepes kapitalizációjú részvények közül a 4iG, az Appeninn, a Konzum és az Opus egyaránt 2-2 említést kapott ebben a hónapban.

Új kedvenc részvénye van a hazai profiknakCímlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium