Előfizetői tartalom

Új olajkartellt alakítana Oroszország

MTI
|
Portfolio
Oroszország hosszú távú együttműködés kialakítására törekszik az Kőolajexportáló Országok Szervezetével (OPEC) akár egy határidő nélküli megállapodás keretében is - közölte pénteken Alekszandr Novak energetikai miniszter újságírókkal. Az orosz energetikai miniszter újságíróknak nyilatkozva megerősítette egy korábbi javaslatát egy nagy nemzetközi tömörülés létrehozására az OPEC részvételével.

Az OPEC és Oroszország vezetésével a szervezeten kívüli nagy olajtermelő országok között jelenleg is megállapodás van érvényben termelésük együttesen napi 1,8 millió hordóval való csökkentéséről a piaci egyensúly helyreállítása, az árak stabilizálása érdekében. A megállapodás hatálya az idei év végéig szól.Tulajdonképpen egy olyan nemzetközi szervezetről lenne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés