Új rekordon zártak az amerikai tőzsdeindexek

2019. július 11. 22:07    
nyomtatás
 
A Dow és az S&P tőzsdeindex is emelkedni tudott a mai kereskedésben. Az amerikai részvénypiacon egész nap jó hangulat uralkodott néhány gyorsjelentésnek, illetve Jerome Powell Fed-elnök szavainak köszönhetően.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A tengerentúli tőzsdék felfelé kapaszkodtak a csütörtöki piacnyitás után, miután a befektetők a Fed elnökének tegnapi nyilatkozata és a közelgő kamatcsökkentés mellett a vállalati hírekre figyeltek.

A Dow szinte egész nap 27 ezer pont felett járt, végül 0,8%-os emelkedéssel új csúcson, 27 088 ponton zárt. Az S&P 500 0,2%-ot ment feljebb, de így sem sikerült a lélektani 3000 pont felett befejezni a kereskedést. Igaz, a 2999,9 pont így is a legmagasabb záróérték, amit valaha láthattunk.

A technológiai cégeknek ma nem ment jól a parketten, hajszállal a tegnapi záróérték alatt maradt a Nasdaq (-0,1%).

Az új rekordok alkalmából a CNBC és a Marketwath is megnézte, hogy a tőzsdei emelkedésből melyik cégek vették ki a részüket igazán. Némileg más megközelítést alkalmaztak, de az eredmény hasonló: az elmúlt másfél év nagy nyertese a Microsoft és a Visa 50% körüli árfolyam-emelkedéssel. 40%-os nyerő volt a Cisco és a Nike papírjaiban, 30%-ot lehetett keresni a Merck és a Walt Disney részvényeivel.

Címkék: tőzsde, usa, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium