Véget ért az emelkedés az amerikai tőzsdéken Percről-percre

2019. február 14. 22:21    
nyomtatás
 
Többnyire gyengültek az irányadó tengerentúli és európai részvényindexek csütörtökön; nem utolsó sorban a rendkívül gyenge tengerentúli kiskereskedelmi adat rontotta a befektetők hangulatát. A magyar tőzsde eséssel zárta napot, a hazai blue chipek kivétel nélkül gyengültek. Ázsiában előző napi záróértékeik közelében jártak a tőzsdék, miután a befektetők az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira fókuszáltak.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Pocsék napja volt a Coca-Colának a tőzsdén 2019.02.14 22:20

Többnyire gyengültek a főbb tengerentúli tőzsdeindexek csütörtökön.

tovább a cikkhez...

Pirosat kaptak az európai tőzsdék 2019.02.14 18:55

A meghatározó európai tőzsdeindexek többnyire gyengüléssel zártak csütörtökön. A londoni FTSE100 index 1 tized százalékkal ugyan emelkedni tudott, de a frankfurti DAX (-0,7%) és a párizsi CAC40 (-0,2%) egyaránt gyengültek. Az egyes részvények között kiemelhető a közel 3 százalékkal erősödő Airbus-papír, amely a társaság vártnál kedvezőbb negyedik negyedéves gyorsjelentésének megjelenését követően kezdett jelentős emelkedésbe.

Az olaj folytatta idei jó teljesítményét, a Brent árfolyama közel háromhónapos csúcsra emelkedett.

A tengerentúliakhoz hasonlóan az európai parketteken is a csalódást keltő amerikai decemberi kiskereskedelmi adat telepedett rá a befektetői hangulatra. A gyenge adat részben a kedvező gyorsjenetések pozitív hatását is kioltotta, ahogyan a vártnál erőteljesebb kínai külkereskedelmi adatét is.

A piaci szereplők figyelme azonban részben továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi egyeztetésekre irányul. A hét elején indult új fordulót mindkét fél bizakodással várta, Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke pedig szerdán úgy fogalmazott, a tárgyalások "nagyon jól haladnak". A tárgyalások határideje március 1., vagyis jelen állás szerint addig kellene kompromisszumos megoldást találniuk a feleknek a vitás kérdésekre.

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a BUX 2019.02.14 17:11

Eséssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 322 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zárták a napot. A Magyar Telekom 1 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 465 forinton zártak, az OTP 0,7 százalékos esés után 11 320 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést, míg a Richter 2,2 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 5390 forinton vettek búcsút a hét negyedik napjától. A Mol is esett, az olajcég papírjai 0,1 százalékos esés után 3280 forinton zárták a csütörtöki kereskedést.

Esnek a tengerentúli tőzsdék 2019.02.14 16:08

Eséssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli tőzsdéken, a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaira fókuszálnak, a hangulatot azonban egy vártnál gyengébb makroadat árnyékolta be, miután az Egyesült Államokban a decemberi kiskereskedelmi eladások 1,2 százalékkal estek vissza decemberben, felerősítve egy esetlegesen közelgő recesszióval kapcsolatos aggodalmakat. A csütörtöki piacnyitástól távolodva az S&P500 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 142 pontos mínusz mellett 0,6 százalékot esett.

Hatalmas 4iG részvénycsomag cserélt gazdát 2019.02.14 14:35

A 4iG bejelentette, hogy a Konzum PE Magántőkealap tulajdonában álló KZF Vagyonkezelő Kft. tőzsdén kívüli ügylet keretében megszerezte a szintén az alapkezelő által kezelt REPRO I. Magántőkealap tulajdonában álló REPRO I. Invest Kft. 4iG-részvényeit. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tranzakció következtében a Konzum csoport 4iG-ben fennálló részesedése összességében nem változott.

tovább a cikkhez...

Új idei csúcsra drágult az olaj 2019.02.14 14:15

Tovább drágul az olaj csütörtökön, a Brent árfolyama újabb idei csúcsot ért el.

tovább a cikkhez...

Eséssel indíthatja a csütörtöki kereskedést a Coca-Cola 2019.02.14 13:48

Csütörtökön tette közzé negyedik negyedéves számait a Coca-Cola, az árbevétel 6 százalékkal 7,058 milliárd dollárra csökkent, alulmúlva az előzetes várakozásokat. A visszaesés mögött a cég szerint a társaság tulajdonában álló palackozási franchise átalakítása és a kedvezőtlen devizahatások álltak. A működés eredmény 21 százalékkal 1,636 milliárd dollárra nőtt, míg a nettó eredmény 870 millió dollár lett. A társaság 2019-re megközelítőleg 4 százalékos árbevétel növekedést vár, míg a működési eredmény 10-11 százalékkal nőhet idén. A Coca-Cola részvényei 0,3 százalékos erősödéssel zárták a szerdai kereskedést, míg a társaság részvényei 2,9 százalékkal kerültek lejjebb, a csütörtöki, nyitás előtti kereskedésben.

Nagyot emelkedett a Nestlé árfolyama 2019.02.14 12:14

A Nestlé csütörtökön publikálta a negyedik negyedéves számait, a társaság árbevétele 3 százalékkal nőtt 2018-ban, míg a cég nettó eredménye közel 42 százalékkal 10,1 milliárd svájci frankra emelkedett. A cég mindemellett 2018-es eredménye után 2,45 frankos osztalékot tervez kifizetni, szemben a korábbi év 2,35 frankos osztalékával. A menedzsment is optimista, a társaság 2019-ben 3 százalékot meghaladó árbevétel növekedést vetített előre. A piaci szereplők jól fogadták a Nestlé számait, a társaság részvényei 3,1 százalékkal emelkedtek ma.

Gyorsjelentés után emelkedik a Commerzbank árfolyama 2019.02.14 11:14

Csütörtökön tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a Commerzbank, a pénzintézet a korábbi év hasonló időszakában elért 75 millió euróval szemben 113 millió eurós adózás utáni eredményt ért el a társaság, míg a Reuters elemzői konszenzusa 79 millió eurót vetített előre. A Commerzbank igazgatósága tavalyi nyereség után 20 centes részvényenkénti osztalékot javasol, az idei évre a tavalyinál magasabb nyereséget és kisebb költséget tűzött ki célul a Commerzbank menedzsmentje, míg az átlagos éves bevételnövelésre 3 százalékot határoztak meg. A gyorsjelentést kedvezően fogadták a befektetők, a Commerzbank részvényei 3,5 százalékkal kerültek ma feljebb.

Őrült versenyfutás: Teslákkal megrakott konténer hajók robognak teljes sebességgel Kína felé 2019.02.14 11:10

A Tesla új modelljével megrakott óriási konténerhajók futnak versenyt az idővel, hogy a Csendes-óceánon átkelve még március 1-je előtt megérkezzenek Kínába. Elon Musk vállalata nagy árat fizethet, amennyiben az Egyesült Államok és Kína között ismét kirobban a kereskedelmi háború a szállítmány pedig nem ér időben célba.

tovább a cikkhez...

Lefordult a BUX, emelkedik a Waberer's árfolyama 2019.02.14 10:54

Míg az irányadó európai részvényindexek többsége emelkedik csütörtök délelőtt, a régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a lengyel tőzsde 0,4 százalékos esése mellett a prágai részvényindex 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a bécsi börze 0,2 százalékkal került feljebb. Bár a magyar tőzsde mérsékelt erősödéssel vágott neki a hét negyedik napjának, a csütörtöki piacnyitástól távolodva a BUX lendülete elfogyott és a hazai részvényindex lefordult. A BUX 2,2 milliárd forintos forgalom 114 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A BUX komponensei közül az elmúlt napok során nagyot eső Waberer's részvényei teljesítenek a legjobban.

Gyorsjelentés után emelkedik a Renault árfolyama 2019.02.14 10:20

Közzétette legfrissebb számait a Renault, a francia autógyártó 2018-ban 3,2 százalékkal több, 3,9 millió járművet értékesített. A Renault-csoport bevétele 2,3 százalékkal 57,42 milliárd euróra csökkent 2018-ban, míg a társaság tájékoztatása szerint a devizahatásoktól megtisztítva a bevétel 2,5 százalékkal nőtt volna. A működési eredmény 6,3 százalékkal 3,61 milliárd euróra csökkent, míg a nettó eredmény a korábbi év 5,31 milliárd eurós eredményével szemben 3,3 milliárd euróra csökkent 2018-ban

A Carlos Ghosnt a társaság vezérigazgatói posztján váltó Thierry Bollore szerint a 2018-as év kihívásokkal teli volt a cégnél, a menedzsment jövőbeli várakozásai azonban nem kiemelkedően optimisták, a Renault 2019-re növekvő árbevételt célzott meg, míg az üzemi marzs esetében nagyjából 6 százalékos profitot vár a cég. A társaság beszámolóját kedvezően fogadták a piaci szereplők, a Renault árfolyama 4,3 százalékkal került ma feljebb.

Leállítja a világ legnagyobb repülőgépének gyártását az Airbus 2019.02.14 09:42

Leállítja a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, az A380-as szuperjumbo gyártását az Airbus, miután nem alakulnak túl jól az eladások, nemrég például az Emirates is visszamondott megrendeléseket. Az utolsó A380-as gépet 2021-ben szállítja le az Airbus.

tovább a cikkhez...

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék 2019.02.14 09:41

A tengerentúli tőzsdék mérsékelt erősödéssel zárták a szerdai kereskedést, míg az ázsiai részvényindexek csupán minimális elmozdulást mutattak csütörtökön, miután a piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseire fókuszáltak. Az amerikai elnök szerdán arról beszélt, hogy a két ország tárgyalásai jól haladnak, míg a Bloomberg értesülései szerint Donald Trump megfontolja, hogy hatvan nappal kitolja a kereskedelmi megállapodásra kijelölt március 1-i határidőt. Amennyiben a feleknek nem sikerül megállapodásra jutnia, március 1-én 200 milliárd dollár értékű kínai termékre kirótt vám mértéke 10 százalékról 25 százalékra emelkedne.

Robert Lighthizer, az USA kereskedelmi főtárgyalója és az amerikai pénzügyminiszter vezette delegáció Pekingben egyeztet majd a kínai féllel, a kétnaposra tervezett tárgyalásokon a kínai miniszterelnök-helyettes, Liu He is részt vesz majd.

Az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos pozitív várakozások hatására kitart a pozitív részvénypiaci hangulat, az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodnak csütörtök délelőtt, a CAC40 0,6 százalékos erősödése mellett a spanyol IBEX 0,1 százalékkal került feljebb, míg a DAX 0,3 százalékot erősödött.

Évek óta először nyereséges a Credit Suisse 2019.02.14 09:13

Több mint 2 milliárd svájci franknyi profitról számolt be a Credit Suisse a tavalyi évre vonatkozóan, ezzel 2014 óta először nyereséges a svájci nagybank. A negyedik negyedévre vonatkozóan a bank 292 millió franknyi profitot generált, ami meghaladja az elemzők által várt 225 milliót. A bank részvényeinek árfolyama jelenleg fél százalékos erősödést mutat.

tovább a cikkhez...

Emelkedéssel vág neki a csütörtöki napnak a magyar tőzsde 2019.02.14 09:07

Mérsékelt erősödéssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek felemásan teljesítenek. A Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékot esett. A Richter árfolyama mindemellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg az OTP 0,6 százalékos erősödéssel vágott neki a hét negyedik napjának.

Nyeresége nagy részét kifizeti a K&H anyabankja 2019.02.14 09:02

Az egyévvel korábbi több mint másfélszeresére rúgó, 621 millió eurós nettó nyereséget ért el a negyedik negyedévben a KBC, a teljes éves profit megfelelt a tavalyinak a hitelállomány 5%-os növekedése mellett.

tovább a cikkhez...

Vihar előtti csend a tőzsdéken 2019.02.14 08:39

Mi történik a tőzsdéken?

  • Erősödéssel indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos hírfolyam tartotta izgalomban, bár a piaci szereplőket megnyugtatták az amerikai elnök szavai, miután Donald Trump korábban arról beszélt, hogy a kereskedelmi tárgyalások március 1-i határideje kitolható lenne, ha jól haladnak a két ország közötti egyeztetések. A szerdai piaczárás felé közeledve az amerikai tőzsdék ledolgoztak egy keveset a korábbi erősödésükből, a Dow végül 118 pontos erősödés mellett 0,5 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést, míg a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedéssel fejezte be a hét harmadik napját.

  • Minimális elmozdulást mutatnak az ázsiai tőzsdék csütörtökön, miután az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásai csütörtökön magasabb szintek tovább folytatódnak, Robert Lighthizer, az USA kereskedelmi főtárgyalója és az amerikai pénzügyminiszter vezette delegáció Pekingben egyeztet majd a kínai féllel, a Bloomberg mindemellett arról számolt be, Donald Trump kész 60 nappal kitolni a megállapodás határidejét. A piaci szereplők várakozó álláspontra helyezkedtek csütörtökön a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos új hírek előtt, a Nikkei stagnál, a sanghaji börze 0,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a szingapúri tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb.

  • A jelentős keddi erősödése után ma lefordult a magyar tőzsde, bár a hazai részvényindex a szerdai piaczárás felé közeledve ledolgozott egy keveset a korábbi mínuszokból. A BUX végül 267 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 1,4 százalékos plusz mellett 469,5 forinton zárt, míg a Mol 1,4 százalékkal került feljebb, az olajcég részvényei 3284 forinton zárták a szerdai kereskedést. A Richter mindemellett 2,5 százalékos esés után 5510 forinton zárt, míg az OTP 1,6 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 11 410 forinton fejezte be a hét harmadik napját.

  • A határidős DAX index 32 ponttal került feljebb csütörtök reggel, 0,3 százalékos erősödést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint erősödik az euróval szemben csütörtök reggel, egy euróért 318,56 forintot kell fizetni, míg egy dollár 282,23 forintba kerül.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Csütörtökön a KSH a negyedik negyedéves GDP statisztikáját teszi közzé.

  • Németországból a negyedik negyedéves GDP adatközlésre figyelnek a befektetők.

  • Az euroövezetből szintén a negyedik negyedéves GDP érkezik majd.

  • Az Egyesült Államokból a decemberi kiskereskedelmi eladási statisztikákat publikálják.

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Vegyesen teljesítettek szerdán a hazai nagypapírok, a blue chipek az elmúlt egy évben is felemás teljesítményt nyújtottak, az OTP az elmúlt egy évben 1,7 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 13,4 százalékkal került feljebb.

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Gyorsjelentések a héten

Csütörtökön teszi közzé beszámolóját többek között az Airbus és a Coca-Cola is.

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Meglepte az elemzőket a Commerzbank 2019.02.14 08:21

Az elemzők által várt 79 millió eurónál nagyobb, 113 millió eurós adózás utáni nyereséget sikerült elérnie a Commerzbanknak a negyedik negyedévben, így az egy évvel korábbi 75 millió eurót is jelentősen felülmúlta a második legnagyobb német bank. 20 centes osztalékot fizethetnek idén részvényenként a ma reggel közzétett gyorsjelentés szerint.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium