Vegyes lett a zárás a tengerentúli tőzsdéken Percről-percre

2018. június 14. 22:02    
nyomtatás
 
A nyitásban plusszal kezdtek az amerikai tőzsdeindexek, a Dow Jones azonban leszakadt és csak a kereskedés közepén tért magához. A technológiai cégek vezették az emelkedést.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Itt a vége 2018.06.14 22:02

A Nasdaqnak sikerült az új csúcsdöntés a csütörtöki kereskedésben a 0,9%-os menetelésével, a Dow Jones ezzel szemben a negatív tartományban zárt (-0,1%). Az S&P 500 pedig mérsékelt emelkedéssel, +0,3%-kal fejezte be a napot.

Lassan mindegyik index pluszba fordul 2018.06.14 21:39

A Dow Jones is már csak 0,05%-os mínuszban jár a kereskedés végéhez közeledve.

Az S&P 500 index eközben 0,3%-ot emelkedett, a Nasdaq pedig már 1%-os pluszban jár.

A Dropbox nagyon megy 2018.06.14 20:41

A márciusban tőzsdére vezetett Dropbox új csúcsra ment, napon belül már 14%-os emelkedésen van túl. Már 36 dollár felett jár, miközben a kibocsátás 21 dolláros áron történt.

A techcégek menetelnek 2018.06.14 20:31

A Nasdaq mai menetelése elég volt arra, hogy új történelmi magasságokba kapaszkodjon a technológiai indexkosár. Az árfolyamok emelkedését a felvásárlási hírek hajtják.

A Twenty-First Century Fox árfolyama 1,8%-ot emelkedett, miután a Comcast bejelentette, hogy 65 milliárd dollárért megvásárolná a médiacég több elemét. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a médiacég portfóliójáért verseny bontakozott ki, ugyanis a Disney 52,4 milliárd dollárt ajánlott korábban. A Comcast árfolyama közel 4%-os pluszban jár.

Szépen teljesítenek a csütörtöki kereskedésben a techcégek is, így például a Facebook, Amazon, ugyanis a piacokat most foglalkoztató aggodalmak (kereskedelmi háború, jegybanki kamatemelések) ezeket a vállalatokat érintik a legkevésbé.

A Dow Jones kurzusát elsősorban a bankpapírok húzzák le. A Goldman Sachs és a JP Morgan árfolyama közel 2%-ot esett.

Régi szinteket tesztel az S&P 500 2018.06.14 19:50

Az S&P 500 index stabil, 0,2%-os pluszban jár, míg a Nasdaq 0,7%-kal került feljebb. Ezzel szemben a Dow Jones 0,1%-kal került lejjebb.

Az európai részvénypiacok egyébként emelkedéssel fejezték be a napot, miután a befektetők úgy értékelték az EKB döntését, hogy nem lép gyorsan a szigorítás útjára.

Régi szinteket tesztel az S&P 500

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium