Ellepi Budapestet a hullámkarton, nem győzik a hulladékudvarok

2019. augusztus 16. 08:42    
nyomtatás
 
A Fővárosi Közterület-fenntartó tájékoztatása szerint valamennyi hulladékudvarában, az extrém módon megnövekedett hullámkarton beszállítások miatt, kapacitáshiány okán, korlátozott az átvétel - írja az Index.


FIGYELEM! Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy valamennyi hulladékudvarunkban, az extrém módon megnövekedett hullámkarton beszállítások miatt, kapacitáshiány okán, korlátozott az átvétel és jelenleg - átmeneti ideig - csak a lakossági mennyiségek átvételére van mód. Megértésüket köszönjük!


- írja az FKF honlapja. A portáltól a sajtóosztály megtudta, hogy a 2018-as látványos növekedés után, 2019 első félévében újabb 15 százalékkal több hullámkarton érkezett, márciusban és júliusban pedig az előző évi ugyanezen havi beszállításokhoz képest közel 40%-os a begyűjtött mennyiség növekménye.

A jövőben egy átlagos személygépkocsikba beférő lakossági mennyiséget veszik át, az ennél nagyobb papírmennyiség esetén az átvételt megtagadhatják. Jelenleg is ez a korlátozás van érvényben. A korlátozás oka pedig, hogy több cég is, amelyiknél nagy mennyiségben halmozódik fel a hullámkarton, elkezdték a hulladékudvarba szállítani ezeket. A háttérben az is áll, hogy egyrészt megnőtt a hulladékudvarok ismertsége, másrészt egyre többen költöznek és az építkezések is pörögnek.

"Egy biztos, a beáramló hullámkarton mennyiség túlnyomó többsége tartós fogyasztási cikk csomagolóanyaga, bútorok, elektromos és elektronikai eszközök csomagolása" - mondták az FKF-esek.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium