Előfizetői tartalom

Felhőkből jósol energiát a tech-óriás új innovációja

Portfolio
Az IBM nemrég bemutatta a legújabb energetikai innovációját, amely az ígéretek szerint nagyban elősegítheti a megújuló energiaforrások becsatolását az energiaellátásba. A meteorológiai, energetikai és analitikai fejlesztéseket magában foglaló HyRef rendszer nem kevesebbet ígér, minthogy 10%-kal képes növelni az időjárásfüggő megújuló erőművek betáplálását a villamosenergia-rendszerbe.

A rendszer alapvetően az IBM korábbi energetikai és időjárás-modellező rendszereinek a továbbfejlesztése, illetve összekapcsolása, ami által lehetővé válik a nap- és szélerőművek termelésnek jobb kiszámíthatósága. Az elmúlt évtizedben jelentősen növekedett a megújuló energiaforrásokra épülő energetikai technológiák alkalmazása a Földön, bár a zöld energiaforrások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés