Előfizetői tartalom

Jelentősen bővült a háztartási méretű kiserőművek száma Magyarországon

Portfolio
Ugrásszerűen megnőtt a háztartási méretű kiserőművek száma és összes beépített teljesítménye az utóbbi két évben. Legtöbb esetben megújuló energiaforrásból helyben megtermelt és általában helyben felhasznált energiáról van szó. Az így csökkenthető hálózati veszteség mérsékli a villamosenergia-ellátás költségeit - számol be a MEKH közleménye.

"A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal honlapján publikálja a 2008-2012 közti időszakra vonatkozóan a háztartási méretű kiserőművek (HMKE) adatait. Ebből kiderül, hogy 2011-ben és 2012-ben ugrásszerűen megnőtt az 50 kVA-t nem meghaladó, kisfeszültségű hálózatra csatlakozó kiserőművek száma és összes beépített teljesítménye. 2012-re számuk több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés