Nagy tervei vannak a magyar piacra lépő svéd geotermikus energia cégnek

2019. május 17. 13:44    
nyomtatás
 
A svéd Climeon megújulóenergia-technológia gyártó vállalat első magyarországi megrendelése keretében geotermikus áramtermelő berendezést szállít a Baseload Capital Hungary számára. A most bejelentett pilot projekt a Baseload Capital számára ugródeszkaként szolgálhat az egész régióban. A társaság stratégiai lépésként tekint a beruházásra, amelynek segítségével a régióban geotermikus áramtermelő erőművek portfólióját építenék fel, amelyek megújuló alapon termelt zsinórárammal látják majd el a fogyasztókat Alexander Helling vezérigazgató szerint.

A megújuló energiaforrások hazai helyzetéről, a befektetési lehetőségekről, valamint az egyebek mellett a szabályozásban és kötelező átvételi árban várható változásokról a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciáján bővebben is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!A szintén svédországi székhelyű anyavállalattal rendelkező, hőenergiára befektetésekre specializálódott Baseload Capital Hungary megrendelésének összértéke nem mondható kiemelkedőnek, ugyanis az 1 millió dollárt sem éri el (szolgáltatási díjak és szoftverlicencek nélkül), azonban kedvező jelnek tűnik a jelentős magyarországi geotermikus potenciál kiaknázása szempontjából.

A közép- és kelet-európai geotermikus potenciáls hatalmas, az elmúlt hónapokban pedig ezt a potenciált vizsgáltuk számos térségbeli országban. Örömmel jelenthetem be, hogy elnyertük első megrendelésünket Magyarországon, amelynek nagy hagyományai vannak a geotermikus energia, illetve víz fürdőkben való alkalmazásában - fogalmazott Thomas Öström, a Climeon vezérigazgatója a társaság sajtóközleményében. A vezető szerint a megrendelés stratégiailag fontos lépés az esetleges további hasonló projektek szempontjából is.

Nagy tervei vannak a magyar piacra lépő svéd geotermikus energia cégnek


Az idei év folyamán leszállítandó technológiát egy már működő szentesi geotermikus kútra építik rá, így egy egyelőre nem meghatározott teljesítményű villamosenergia-termelő erőmű jön létre. Az engedélyeztetési folyamatban és az erőmű építésében a Mannvit és a Cam Consulting is részt vesz.

Az ilyen tekintetben kiemelkedő adottságokkal rendelkező Magyarország geotermikus potenciáljának energetikai célú kiaknázása jelentősen elmarad a lehetőségektől. Bár a geotermikus alapú hőtermelés és hőszolgáltatás egyre terjed, villamos energia termelése eddig mindössze néhány helyszínen volt gazdaságosan megvalósítható. Egyebek mellett a Climeon technológiájával az áramtermelési célú hasznosítás is lendületet kaphat az országban - vélte Szirbik Imre, Szentes polgármestere, akinek elmondása szerint 27 éve tervezte ezt a fejlesztést.

A megújuló energiaforrások hazai helyzetéről, a befektetési lehetőségekről, valamint az egyebek mellett a szabályozásban és kötelező átvételi árban várható változásokról a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciáján bővebben is szó lesz. Még nem késő jelentkezni!


(ThinkGeoEnergy)

Címlapkép: shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium