Előfizetői tartalom

Egy warning elég volt a Dow csökkenéséhez

Portfolio
Folytatódott a profit warning hullám az amerikai piacon pénteken. A Dow komponens Honeywell figyelmeztetése egymagában elegendő volt, hogy az index a negatív tartományban zárjon. Tech fronton a Lucent menetrendszerű warningja keserítette a befektetői hangulatot. Változatlanok az esetleges iraki háborúhoz kapcsolódó félelmek. Makro fronton a fogyasztói bizalom további csökkenése tekinthető figyelmeztető jelnek, bár a kiskereskedelmi forgalom változatlanul élénk és inflációs veszély gyakorlatilag nincs.

A Dow 67 pontos csökkenéssel 8,312 ponton zárt, az index a Honeywell zuhanása nélkül változatlan szinten zárt volna. A Nasdaq 12 pontos emelkedést követően 1,291 ponton fejezte be a kereskedés, a Lucent warningja önmagában az 1,300-as szint alatt tartózkodó indexet nem tudta tovább szorítani. Szektorszinten a legjobb teljesítményt (+2.1%) a kiskereskedelmi részvények nyújtották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés