Előfizetői tartalom

László Csaba: jövőre várható a középtávú költségvetési törvény

Portfolio
László Csaba pénzügyminiszter szerint a jövő évi költségvetési tervezet vitájában csak olyan ésszerű kompromisszumok várhatóak, melyek nem növelik a kormány által elfogadott deficit mértékét - írja a Világgazdaság. A Pénzügyminisztérium a miniszterelnök idei hiányt érintő bejelentéséig 6% körüli GDP arányos hiányt emlegetett, a 8.7% viszonylag nagy megleeptést keltett. Ezzel szemben László Csaba úgy fogalmazott, hogy a felkészült elemzők tisztában voltak a kvázi fiskális politika hiányt növelő hatásával.

A korábbi PM kommunikációban már megjelent, hogy az utóbb a költségvetési törvénytervezetből 8.4%-ra "korrigált" deficitből kb. 3% egyszeri tételeknek tudható be. Az egyszeri tételek egyik jellemzője, hogy ezek csoportosítása bizonyos mértékben a döntéshozók elképzelésein, megítélésén alapul (pl. MÁV konszolidáció). László Csaba ezzel kapcsolatosan úgy fogalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés