Előfizetői tartalom

SHV Gas: megkezdőtt a kiszorítás (Prímagáz)

Portfolio
Nem késlekedett sokat a Prímagáz többségi tulajdonosa. Az SHV Gas nyilvános ajánlata keretében a Prímagáz részvényeinek 95%-át szerezte meg a múlt héten és a törvény által biztosított kiszorítási lehetőséggel azonnal élni is kíván. Az erre vonatkozó hivatalos bejelentést az SHV Gas a mai napon megtette. A kiszorítás árfolyama megegyezik a nyilvános vételi ajánlatban szereplő értékkel; 2,100 Ft.

A tőkepiaci törvény előírásai szerint, amennyiben egy részvényes 90% fölé kerül egy társaságban úgy kiszorítást gyakorolhat, azaz a maradék kisrészvényesek az egy részvényre jutó saját tőke értékén kötelesek felajánlani papírjaikat a főtulajdonosnak. A Prímagáz esetében az utolsó auditált beszámolóban szereplő saját tőke egy részvényre eső értékes 1,792...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés