Előfizetői tartalom

GKI-Szonda-Ipsos: a forintbetét a legnépszerűbb

Portfolio
A GKI Gazdaságkutató Rt. és a Szonda-Ipsos 2003 májusi felmérése szerint a lakosság jelentős része a könnyen hozzáférhető forintbetétekbe fekteti pénzét. Az éven belüli lejáratú forintbetétet 39%, az éven túlit 25% jelölte meg. A "középmezőnyt" a banki értékpapírok, a kincstárjegy, a devizabetét és a kötvény alkotja. Ezek a formák (a devizabetét kivételével) hozamversenyben vannak egymással, közülük a választás a pillanatnyi ajánlatokon múlhat. A lakosságból a legkevesebben a befektetési jegyeket, az államkötvényt és a részvényt választották.

Az elmúlt 6 hónap során az éven belüli lejáratú forintbetétben megtakarítók aránya 6 százalékponttal emelkedett, szintén nőtt a befektetési jegybe fektetők aránya (3 százalékponttal). Banki értékpapírba, kötvénybe, devizabetétbe és kincstárjegybe a rendszeres megtakarítók közel azonos aránya fektet, mint fél évvel ezelőtt. A lekötött folyószámlát és az államkötvényt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés