Előfizetői tartalom

Letaszították a Microsoftot a trónról - eltörpülnek még a legnagyobb európai vállalatok is

Portfolio
A világ legértékesebb cégeinek a Financial Times Deutschland (FTD) által összeállított top 500-as listáján gazdasági ereje ellenére igencsak alulreprezentált a már 25 tagúra bővült Európai Unió. A világ 100 legnagyobb kapitalizációjú cégének több mint fele az USA-ból származik. A tavalyi listát vezető Microsoft idén már a csak a második helyre szorult a "trónfosztó" General Electric-nek köszönhetően. A 10 most csatlakozott új tagországból egyetlen cég sem tudott feljutni a világ 500 legnagyobb vállalatának listájára - olvasható az euobserver.com oldalon.

A tőzsdei kapitalizáció alapján (aktuális részvényárfolyam szorozva a kibocsátott részvények számával) összeállított FTD-lista alapján igencsak sokat kell még növekednüik az Európai Unió területén székhellyel rendelkező vállalatoknak ahhoz, hogy felérjenek a világ legnagyobb - és egyben amerikai - vállalataihoz. A 10 leghatalmasabb vállalatból az első 8 ugyanis amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés