Előfizetői tartalom

MKB: fél év is elég volt a 10 milliárd feletti profithoz

Portfolio
Ma publikálta első féléves eredményét a Magyar Külkereskedelmi Bank. 2004. év első félévében az MKB 10.2 milliárd Ft adózás előtti eredményt ért el, amely több mint 10%-kal volt magasabb, mint a 2003. év hasonló időszakában elért, rekord szintű 9.2 milliárd Ft. A 10%-os növekedés dinamikát suggal ugyan, de jelzi, hogy bank méretéhez képest nem veszi ki a részét megfelelően a lakossági piac bővüléséből.

A bank nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerinti nem konszolidált mérlegfőösszege a 2003. első féléves adathoz képest 22%-kal nőtt, így 1.358.5 milliárd Ft-ot ért el. A bővülés mozgatórugója továbbra is az ügyfélhitelezés növekedése volt. Az ügyfelek számára nyújtott hitelek teljes nettó állománya elérte a 915,3 milliárd Ft-ot, ami egy évvel ezelőtti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés