Előfizetői tartalom

Az árfolyam és az eredmény összefüggései- Érdemes-e részvényt venni a gyorsjelentés után?

Portfolio
Közeledik a gyorsjelentési szezon, amelyben a tőzsdei társaságoknak ismét számot kell adniuk működésükről, negyedéves/féléves eredményességükről. Minden gyorsjelentés értékelés első bekezdésében leírásra kerül a klasszikus mondat. Várakozásoknak megfelelő, elmaradó, vagy túlszárnyaló-e az eredmény? Alapesetben mindenki azt várná, hogy a várakozásokat meghaladó eredményre pozitívan, az elmaradóra negatívan reagál az adott papír árfolyama. Vajon tényleg így van ez, vagy ez egy újabb piaci téveszme? Megvizsgáltunk.

A következő vizsgálatunk a 4 magyar blue chip árfolyammozgását mutatja be a gyorsjelentés megjelenését követő 5, és az azt megelőző 2 napban. Előrebocsátjuk, nem Fama nyomdokain haladva akartuk tesztelni a piac hatékonyságát, csak kíváncsiak voltunk, vételi jelzést jelent-e egy a várakozásokat meghaladó eredmény. Várakozásokon alulinak tekintettük azt az eredmény, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés