Előfizetői tartalom

Várt alatti bővülés a foglalkoztatottak számában (USA)

Portfolio
Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma által közzétett legfrisseb adatok szerint szeptemberben 96 ezerrel bővült a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma. Az elemzői várakozások 145 ezer fős létszámbővüléssel számoltak. A minisztérium lefelé módosította az augusztusi bővülésre vonatkozó adatot is: az felülvizsgálat eredménye szerint az év nyolcadik hónapjában az előzetesen közölt 144 ezerrel szemben 128 ezer fővel nőtt a foglalkoztattak száma. A munkanélküliségi ráta a vártnak megfelelően továbbra is 5.4%-on maradt. Az átlagos órabérek a várt 0.3%-os emelkedéssel szemben mindössze 0.2%-os emelkedést mutattak (15 dollár 75 centről 15.78-ra).

A dollár érdemi gyengülést mutat az euróval szemben, a kötések az adatok közzétételét megelőző 1.2310-1.2315 USD/EUR szintről mostanra az 1.2380-1.2385 közötti sávba emelkedtek. A vártnál gyengébb munkahelybővülésben a minisztérium megjegyzése szerint szerepet játszhatott az Amerikát ért hurrikánok sorozata is, de annak hatásai a tényleges folyamatok "elferdítésében"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés