Előfizetői tartalom

Újabb módosító indítványok az MNB-törvényhez

Portfolio
Három új, érdemi jelentőségű jegybanktörvény-módosítást támogatott tegnap az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága. A tárgyaláson a Magyar Nemzeti Bank jogászszakértője és az ellenzéki bizottsági tagok is jelen voltak. A tervek szerint az Országgyűlés a jövő héten folytatná a részletes vitát az ügyben - írja a Világgazdaság.

Három éven belül nem jelölhetők újra a lejáró mandátumú monetáris tanácsi tagok - ezt a javaslatot tett egy indítványában Kovács Tibor, a testület szocialista tagja. Az indoklás szerint ezzel az uniós gyakorlathoz közeledne a magyar jogalkalmazás. Jelenleg egy korábbi tag korlátozás nélkül lehet ismét a monetáris tanács tagja nálunk - ugyanakkor az Európai Központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés