Portfolio signature

Milyen tőzsdei korrekció? Most kaptak csak igazán vérszemet a hazai profi befektetők

Márciusban folytatódtak a csúcsdöntések az amerikai és nyugat-európai tőzsdéken, ezzel párhuzamosan a magyar profi befektetők is bátrabbak lettek: elkezdték venni a részvényeket és a nemzetközi kötvényeket a modellportfóliókba, a pénzpiaci eszközöket pedig csökkentették. Vannak persze még óvatos hangok, akik szerint nem múlt el a tőzsdei korrekció esélye.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a márciusi helyzetnek megfelelően készültek el, a felmérésünkben kilenc alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő cégek bocsátották rendelkezésünkre: Accorde Alapkezelő, Apelso Capital Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Gránit Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő, OTP Alapkezelő, VIG Alapkezelő.

Folytatódnak a csúcsdöntések a részvénypiacon

Márciusban folytatódtak a csúcsdöntések az amerikai és nyugat-európai tőzsdéken: az AI sztori és egy „kevésbé szigorú” Fed kamatpálya-becslés elegendő munícióval szolgált a részvénypiacok emelkedésének – olvasható a mostani portfólió-ajánlókban. A piacok egy elég optimista jövőképet áraznak, ahol a gazdaság elkerüli a recessziót, emellett az infláció csökken, és a jegybankok csökkentik a kamatokat. Bár a pénzpiacokon az idénre várt kamatcsökkentések száma látványosan csökkent év eleje óta, ez a részvénypiacokon még nem okozott problémát.

Ugyanakkor óvatosságra is intenek a hazai szakértők: a tech szektor továbbra is túlfűtöttség jeleit mutatja, valamint a magas kamatkörnyezet fennmaradása miatt is sebezhetőek lehetnek a piacok, igaz, az óvatos hozzáállás némiképp már enyhült.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés