Előfizetői tartalom

Az MNB sem tudja, mekkora a Hungária ügyfeleinek kára

Portfolio
A Quaestor és a Hungária esetében az MNB gyanúja szerint VIP ügyfeleket és azok megtakarításait irányították át csoporton belül, míg a Buda-Cash esetében az egyedi ügyfélszámlákon lévő megtakarítások eddig is fellehetőek voltak a cégnél - többek között ezekre derült fény Végh Richárd, az MNB Tőkepiaci és piacfelügyeleti igazgatóságának vezetője a Magyar Közgazdasági Társaság mai rendezvényén tartott előadásából. Arra, hogy pontosan mekkora a Hungária Értékpapírnál feltárt hiány és miért nincs vagyonzár elrendelve a szolgáltatónál, az MNB nem tudott információkkal szolgálni.

Végh Richárd előadásában az alábbi fontosabb megállapításokat emelte ki a brókerbotrányok befektetési szolgáltatók piacára gyakorolt hatásai közül: A Beva létrehozása óta 14 lezárt esetben fizetett kártalanítást 2014 végével bezárólag. Az összesen 10 ezer ügyfél számára kifizetett kártalanítás összege körülbelül 4,345 milliárd forintot tett ki. Az idei év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés