Előfizetői tartalom

Darabokra szedtük az életbiztosításokat - Meglepő, amit találtunk

A magyar megtakarítással kombinált biztosítások működése a szakembereknek is komoly fejtörést okozhat, mivel legtöbbjük rendkívül komplikált és - tisztelet a kivételnek - nehezen átlátható. Nem létezik egységes séma, amely alapján a biztosítók levonják a költségeket rendszeres megtakarításunkból. Addig is, amíg az MNB transzparenciára utasító szabályozása érvénybe nem lép, segítünk eligazodni az útvesztőben - alkatrészeire bontottunk néhány egymástól merőben eltérő unit-linked terméket, hogy bemutassuk, hogyan is működnek.

A biztosítások valódi arca. Hogy működik egy unit-linked?A befektetéssel egybekötött (unit-linked) biztosítás egy rendszeres megtakarítás, amely az ügyfél által befizetett díj egy részét befekteti (egy vegyes életbiztosítással ellentétben itt a befektetés kockázatát az ügyfél viseli), valamint kockázati fedezetet biztosít mellé többnyire halál esetére. A biztosító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés