Előfizetői tartalom

A magyar állampapír-őrület fél év alatt elrendezte a költségvetési hiányt

Portfolio
Június végéig a lakossági állampapírok új (nettó) kibocsátása elérte a költségvetés ez évre tervezett finanszírozásigényét, azaz az év felénél sikerült annyi forrást bevonni, ami az egész éves költségvetési hiányt és az egyéb finanszírozandó tételek összegét kiteszi. Az év első hat hónapjában 960 milliárd forinttal, 4477 milliárd forintra nőtt a belföldi kisbefektetők számára értékesített forint állampapírok állománya - írja az ÁKK legfrissebb közleményében.

A június havi állománynövekedés 52 milliárd forintot tett ki. A KKJ esetén - mely összességében most is a legkeresettebb állampapír - júniusban négy értékesítésre öt lejárati nap jutott, így alakult ki a kisebb, mínusz 5,6 milliárd forintos nettó értékesítési állomány. Júniusban a legkeresettebb a Féléves Kincstárjegy lett 34,4 milliárdos pozitív értékesítéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés