Előfizetői tartalom

A csábító malacperselyt dézsmáljuk meg

Portfolio
A Financial Times hétfői számában Magyarországot is megemlítik, méghozzá nem is olyan kedvező szerepkörben. A szerzők szerint a nyugdíjrendszerben történt változások a korábbi megtakarítások lefoglalására építenek, az intézkedések pedig meglehetősen hasonlítanak az argentin negatív példára. Az FT szerint számos országban a magánpillér egy malacpersellyé vált, amit ha baj van fel lehet törni, elkerülve a népszerűtlen intézkedéseket. A brit lap szerint meglepő, hogy nem volt komoly visszhang az országban az intézkedéseket látva, azonban véleményük szerint még változhat a helyzet a jövőben.

A neves brit lap, a Financial Times jogi mellékletében a hazai nyugdíjrendszer változtatásai is mérlegre kerültek a mai számban. A szerzők egy sajátos képpel indítottak, véleményük szerint ugyanis a magyar helyzet a megszólalásig hasonlít az Argentinra. Amint írják, az Evita egy volt azok között a filmek között, amiket Budapesten forgattak, a fővárost pedig úgy tüntették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés