Előfizetői tartalom

A profik még mindig félnek valamitől (Portfólió-ajánló)

Portfolio
Augusztus után egy újabb emlékezetes hónapon vagyunk túl. A recessziós félelmek fokozódtak, az európai adósságválság félelemben tartotta a piacokat, amely komoly részvény- és árupiaci mélyrepüléshez vezetett. A részvényárfolyamok azonban hiába zuhantak a mélybe, a jelenlegi pánikos szituációban továbbra is a kockázatkerülés volt jellemző a Portfólió-ajánlókhoz megkérdezett alapkezelők modell-portfólióira. A legbiztonságosabbnak számító pénzpiaci eszközök, és a magas reálkamatot fizető hazai államkötvények aránya rendkívül megnőtt az augusztusi modell-portfólióhoz képest, miközben a részvények és alternatív befektetési eszközök népszerűsége egyelőre nem tért vissza - derült ki a felmérésből.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, közép távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a szeptemberi helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 9 alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés