Előfizetői tartalom

Szabadulnak az aranytól a nagy játékosok

Portfolio
Immár ötödik hete folyamatosan csökkentik árupiaci keresletüket a legnagyobb spekulánsok. A múlt szerdával végződött héten a legnagyobb mértékben a kukorica piaci kitettségüket csökkentették az intézményi spekulánsok, de újabb jegybanki élénkítés hiányában népszerűségéből veszítő nemesfémek piacán is a vételi pozíciók leépítése folytatódott. Az idei év legnagyobb raliját mutató szójabab iránt viszont töretlen az érdeklődés, a spekulatív nettó vételi pozíciók azonban már lassan veszélyesen magas szintre emelkednek, ahol egy profitrealizálás egyre nagyobb eséllyel indulhat meg.

Immár sorozatban ötödik hete csökken a hedge fundok és más intézményi spekulánsok határidős és opciós árupiaci kereslete - derül ki a CFTC adataiból. Miközben a legnagyobb árupiaci spekulánsok egyre pesszimistábbak a nyersanyagokkal szemben, a Dow Jones UBS árupiaci index újabb mélypontra esett. Ilyen alacsonyan utoljára 2010 szeptemberében járt az index.A legnagyobb mértékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés