FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Üzleti angyalok léptek a nyilvánosság elé egy új alapkezelővel

Portfolio
Új kockázati tőkealap-kezelőt indított Straub Elek, Simó György, Molnár András és Kákosy Csaba. Az üzleti életből jól ismert menedzserek azért alapították az alapkezelőt, mivel úgy gondolják, hogy az innovatív vállalkozásokat sokkal hatékonyabban tudják elérni. Az új alapjuk engedélyeztetése jelenleg is zajlik, a legalább 400 millió forintos kezdőtőkével induló alap várhatóan 5-10 cégbe fog fektetni, 20-80 millió forintot. Technológia-intenzív vállalatokba fektet be az alapkezelő, a mai sajtótájékoztatón elhangzott kiemelt szektorok a TMT iparágak, az energetika és a pénzügy.

Külföldön jól ismert befektetési forma a kockázati tőke, a hazai piac tavaly a Jeremie-program segítségével nagyon nagy lendületet vett, azonban a piac egyik szegmense továbbra is forráshiányos, ez pedig a jellemzően induló vállalakozások köre - mondta el Nagy Bertalan, az Equilor Private Banking igazgatója. Napokon belül az első alapunk is elindulhat, a PSZÁF engedély...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés