FONTOS Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem zavarja őket
 
Előfizetői tartalom

Elborzasztó jóslatok a "jövőbe látó" guruktól

Portfolio
A piaci mozgások felgyorsulásával és a bizonytalanság növekedésével a világ sztárbefektetői, gurui közül többen egyre gyakrabban fogalmaznak meg éles kritikát a jegybankok és kormányok ellen, míg mások még mindig kitartóan hisznek a piacok emelkedésében. Az alábbiakban az elmúlt hetekben, a guruk által elejtett mondatokból szemezgetünk. Az elöljáróbank kijelenthető, hogy az országok adóságproblémái és az európai bankrendszerrel kapcsolatos aggodalmak kiemelt helyen szerepelnek a szakértők által említett érzékeny területek között.

Az egyik legpesszimistább jövőképet Jim Rogers festette. Az ismert befektető egy német lapnak adott interjújában úgy vélekedett, a világnak szüksége van arra, hogy néhány ország csődbe menjen, hiszen az adósságválságot újabb adósság felhalmozásával nem lehet kezelni, több országnak "tiszta lappal" kell indulnia. A guru véleménye szerint az amerikai és az európai jegybankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés