Előfizetői tartalom

A görög bizonytalanság ellenére vették a feltörekvő piacokat

Portfolio
Az elmúlt hetekben a görögországi események igen meghatározóak voltak a feltörekvő piaci részvények szempontjából. Az ország csődjével kapcsolatos bizonytalanság ugyanis folyamatos tőkekiáramlást eredményezett a feltörekvő részvényekbe fektető befektetési alapokból, egészen a június 29-ével végződött hétig. Akkor ugyanis április óta nem tapasztalt mértékű, nettó 2,5 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett a feltörekvő részvényalapokba, miközben folytatódott a március óta tartó folyamatos tőkebeáramlás a feltörekvő kötvényalapoknál is. Az év korábbi hónapjaiban felülteljesítő - a hazánkat is magába foglaló - EMEA régió az elmúlt hetekben arányaiban a legnagyobb tőkekivonást szenvedte el Latin-Amerikához, vagy Ázsiához viszonyítva.

Az elmúlt hetekben a görög események igencsak felborzolták a feltörekvő részvénypiacok hangulatát. A dél-európai ország esetleges csődjével kapcsolatos bizonytalanság folyamatos, de mérsékelt volumenű tőkekivonást okozott a feltörekvő részvényalapoknál. június eleje óta - ahogy a Görögország csődjével kapcsolatos hírek és információk fokozták az ügy körüli bizonytalanságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés