Előfizetői tartalom

Lufi jelei mutatkoznak az újgenerációs alapok piacán?

Portfolio
A befektetési piac legdinamikusabban fejődő szegmensét jelentő tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) vagyona évi 20-30 százalékkal nő, új indítások pedig tavaly rekordot értek el. Az alapkezelők számára azonban egyre nagyobb kihívást jelent megfelelő mennyiségű tőke összegyűjtése. Az alap gazdaságos működéséhez szükséges - általánosan elfogadott - 30 millió dolláros összeget tavaly az új alapok már közel 90 százaléka nem tudta összegyűjteni, az ETF-ek ötödét pedig már a megszűnés fenyegeti. Az iparág tehát a túlburjánzás jeleit mutatja - írja a CNN Money.

A befektetési alap piac leggyorsabban fejlődő szereplői az úgynevezett tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek), amelyek befektetési jegyeit a tőzsdén folyamatosan lehet vásárolni, az árfolyam pedig a jegyzőknek köszönhetően napon belül is változik a - rendszerint index követő passzív stratégiát alkalmazó - alapok portfóliójának értékváltozása szerint. Bár ETF-ekkel alig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés