Előfizetői tartalom

Megtalálták a svájci botrány kiszivárogtatóját

Portfolio
A svájci jegybankelnök feleségét az elmúlt hetekben komoly támadások érték egy dollár vételi tranzakció kapcsán, amelyet még az árfolyamgát bevezetése előtt tett. Mint kiderült, a család privátbankja, a Bank Sarasin egyik alkalmazottja szivárogtatta ki a gyanús vételt, méghozzá Svájci Néppárthoz közeli ügyvédhez, aki rögtön azt továbbította a párt elnökének - írja a Bloomberg. Hildebrand felesége eközben kiadott egy közleményt, amelyben leírta, hogy egyszerűen azért vásárolt 500 000 dollárt, mert nevetségesen olcsónak tartotta abban az időszakban a dollárt a frankkal szemben.

Svájc egyik híres privátbankja, a Bank Sarasin tegnap jelentette be közleményében, hogy az egyik munkavállalójuknak azonnali hatállyal felmondanak, mivel az információkat adott ki az egyik családi ügyfelükkel kapcsolatban. Az ügy azért érdekes, mivel az alkalmazott éppen azokat az információkat adta ki, amelyek a svájci jegybankelnök, Philipp Hildebrand feleségének gyanús dollárvételi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés