FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Szétkapkodták a legbiztonságosabb kötvényeket

Portfolio
A kockázatvállalási hajlandóság csökkenésével a befektetők jelentős összegeket vontak ki a részvényekből, és tették át kötvényekbe augusztus során - derült ki a Bank of America Merrill Lynch számaiból. A kötvények között is elsősorban a legbiztonságosabbnak tartott papírokat, főleg államkötvényeket, például az éppen csak leminősített amerikai államkötvényeket keresték, miközben a gyengébb minősítésű papírok kockázati felára nőtt a hónap során - írja a Bloomberg.

A Bank of America Merrill Lynch Global Broad Market indexében szereplő kötvények összértéke 132,4 milliárd dollárral, 42 100 milliárd dollárra nőtt július vége óta. Ilyen sokat az index által követett - országok, bankok és a világ legnagyobb cégei által kibocsátott - 19 ezer kötvény az index 1996-os indulása óta még nem ért. Miközben tehát augusztusban - az index által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés