Előfizetői tartalom

Visszatért a sztárbefektető: újra vette a magyar papírokat

Portfolio
A régiós részvénypiacok jól teljesítettek júniusban, a magyar piac az éllovasok közé tartozott, ezért nem is lehet meglepetés, hogy a Portfolio.hu által vizsgált 20 legnagyobb külföldi alapkezelő magyar kitettsége 0,2 százalékkal 3 százalékra emelkedett. Több nagyobb alap is aktívan vásárolta a magyar részvényeket, külön öröm, hogy a Templeton alapjáért felelős Mark Mobius is jelentősen növelte a kitettségét, amivel már erős felülsúlyozáson van hazánk. A régiós alapkezelők jelenleg 9,4 milliárd eurós vagyont kezelnek, a 20 alap közül 6-nál vagyunk a referenciaindex felett, azonban a legnagyobbak biztosan tartják a kitettségüket. Több alap is akad viszont, amelyeknél 1 százalék vagy az alatti magyar kitettség az általános, ami azt jelenti, hogy kedvezőbb környezetben lehet még vásárlói potenciál.

A török piac volt júniusban az etalon A régiónkban befektető legnagyobb részvényalapok közzétették a júniusi portfólió-jelentésüket, ennek megfelelően újfent górcső alá vehettük, hogy miként is pozícionálják magukat az alapok hazánkban, mennyire találják jó vagy kevésbé jó befektetési célpontnak az országot. A május végi állapot szerint igaz alulsúlyozáson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés