Előfizetői tartalom

Évtizedes csúcsra futhatnak a búzakészletek - esik a búza ára

Portfolio
A búza növekvő világpiaci kínálatával szemben csökken a kereslet az amerikai export iránt, különösen az európai adósságválság miatt erősödő dollár miatt - derült ki az USDA legfrissebb előrejelzéséből. Az alacsonyabb árak, az erős dollár, és a 12 éve nem tapasztalt szintre duzzadt búza készletek egyaránt negatívan érintik a búza árfolyamát, illetve az olyan műtrágyagyártó vállalatokat, mint a Mosaic, vagy a Potash Corp - írja a Seeking Alpha.

A búza kínálata 9,3 millió tonnával nőhet jövőre, főként a bőségesebb betakarítás következtében. A nagyobb kitermeléshez sokban hozzájárult Argentína, és a tavalyi áradások után felépült Ausztrália, de javította termelési előrejelzését a kínai statisztikai hivatal is. A növekvő búzatermelésnek köszönhetően a világ búzakészlete 5,9 millióval, 208,5 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés