Előfizetői tartalom

Felpörögtek a nyersanyagpiaci spekulánsok

Portfolio
Az augusztusi piaci pánikot követően ismét felerősödött a spekuláció az agrártermékek piacán, miután az idei rendkívül nehéz időjárási körülmények (rég nem látott aszály Amerikában) kínálati problémákhoz vezethetnek a legfőbb mezőgazdasági termékek esetében. Bár az elmúlt egy évben hatalmasat szárnyalt a búza, a kukorica és a szójabab is, most a befektetési alapok a tőkekivonások ellenére is egyre nagyobb összegekben fogadnak további drágulásra - írja a Bloomberg.

Több mint egy éves csúcsra emelkedett a befektetési alapok spekulatív kereslete 11 nyersanyag esetében, miután az augusztus 30-val végződött hétre 18 százalékkal nőtt a nettó vételi pozíciók nagysága a nyersanyagok opciós és határidős piacán. A nyersanyagok, azon belül is az agrártermékek az elmúlt évben rengeteget drágultak és a kilátások további növekedést valószínűsítenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés