Előfizetői tartalom

Nem kímélik a nyersanyagokat

Portfolio
A gazdasági kilátások további romlása, az újabb amerikai jegybanki likviditásbővítő program elmaradása és a dollár erősödése egyaránt a nyersanyagok áresését okozták. Az árupiacokon így általános mélyrepülés bontakozott ki - írja a Bloomberg. Zuhannak a nemesfémek, az ipari fémek, az energia- és agrártermékek. Az egyik legnagyobb zuhanást a réz mutatta, de komoly esést mutat az ezüst is.

A nyersanyagok gyakorlatilag elveszítették azt az emelkedést, amit év eleje óta produkáltak, miután a Fed elnöke tegnapi beszédében ismét rendkívül negatív képet festett az amerikai gazdaság állapotáról, és további gazdasági gyengülés kockázataira figyelmeztetett. A gazdaság lassulása pedig természetes módon csökkenti a nyersanyagok iránti keresletet, és ezzel együtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés