Előfizetői tartalom

A korhatár alatti nyugdíjakat kollektíve felül kéne vizsgálni

Portfolio
A legfrissebb statisztikák szerint közel 600 ezer olyan nyugdíjas van ma Magyarországon, aki a kötelező korhatár elérése előtt kapta meg a járandóságát. A pénteken benyújtott alkotmánymódosítás elvileg lehetőséget adna az összes korai nyugdíjas ellátásnak felülvizsgálatára, a kormány viszont hangsúlyozta, hogy csak a fegyveres testületek esetében kerülne sor a felülvizsgálatra, és ott is csak azoknál, akik 57 évesnél fiatalabbak. Nyugdíjszakértők szerint a változtatások iránya helyes, azonban pontosan azt kifogásolják, hogy nem szabadna kivételeket tenni, a korhatár alatti öregségi nyugdíjakat mind felül kéne vizsgálni - írja laptársunk az Index.

Ma Magyarországon 600 ezer olyan nyugellátást kapó ember van, aki a nyugdíjkorhatár elérése előtt vált jogosulttá. A kormány pénteken benyújtott törvénymódosítása lehetőséget adna minden ilyen ellátás felülvizsgálatára, azonban a kormány szerint az érintett kör jóval szűkebb lesz - írja laptársunk az Index. A korhatár alatti öregségi nyugdíjaknál csak a szolgálati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés