Előfizetői tartalom

Van, ahol már megindult a nyugdíjpénzek kifizetése

Portfolio
Több magánnyugdíjpénztár már írásban visszaigényelte az állami társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépett tagoknak járó hozamgarantált tőke feletti összeg (köznapi nevén reálhozam) és tagdíj-kiegészítés összegét a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. Van olyan pénztár, amelyik már megindította a kifizetést a tagok részére. Akik másként nem rendelkeztek, azok szeptember 16-ig a Magyar Posta közvetítésével juthatnak a kiutalt összeghez - olvasható a PSZÁF közleményében.

A jogszabály szerint a magánnyugdíjpénztárak legkésőbb 2011. július 20-ig kötelesek írásban visszaigényelni a reálhozamot és a tagdíj-kiegészítést az Alaptól, s azok kifizetését a visszaigényelt összeg jóváírását követő 8 munkanapon belül, de legkésőbb 2011. augusztus 31-ig kell teljesíteniük a jogosultak részére. A reálhozamról és tagdíj-kiegészítésről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés