Előfizetői tartalom

Kiderült, mire költik a magyarok a nyugdíjpénzeket

Portfolio
Az év elején közel 3 millió nyugdíjpénztártag döntött úgy, hogy visszalép az állami pillérbe, a többségük pedig reálhozamot is kapott vagy kap a jövőben. Több felmérés is megjelent az utóbbi időben, hogy ki mire költi a reálhozamot, ennek kapcsán úgy gondoltuk, hogy mi is végzünk egy gyors felmérést, hogy az olvasóink mekkora pénzt kaptak készhez, és azt milyen formában kívánják felhasználni. Több mint 3000-en válaszoltak, az összesítésből kiderül, hogy az olvasók 40 százaléka 150 ezer forint feletti összeget kapott készhez, a többség viszont inkább feléli a pénz, mintsem megtakarítja.

Több százezer forintot kaptak a szerencsések Számtalan tényezőtől függ a tagi kifizetés mértéke, például a pénztártagság kezdetének idejétől, a befizetésektől és a pénztárak teljesítményétől, nem beszélve arról, hogy voltak olyan foglalkoztatók, amelyek kiegészítették a tagdíjat, ez pedig egy az egyben felvehető, és sok esetben több százezer forint jelent önmagában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés