Előfizetői tartalom

Vételi lehetőség, vagy intő jel a mélyrepülés? (Portfólió-ajánló)

Portfolio
Mindenképpen emlékezetes féléven vagyunk túl, hiszen a fokozódó makrogazdasági gyengeségek végül győzedelmeskedtek a kedvező vállalati eredmények és likviditásbőség felett, ennek következtében pedig a részvény- és árupiacokon komoly áresés bontakozott ki. Az eseményeket a Portfólió-ajánlóhoz megkérdezett alapkezelők is igen eltérően értékelték, jelezve a kilátások bizonytalanságát. Egyrészről a hatalmas áresés - főként a részvénypiacokon - kedvező beszállási lehetőségeket teremtett, másrészről viszont a problémák sem oldódtak meg, emiatt a további esés benne van a levegőben. A megkérdezett alapkezelők modell-portfólióikban összességében növelték részvénykitettségüket, ahogy a legbiztonságosabbnak számító pénzpiaci eszközök súlyát is.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, hosszabb távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók az augusztusi helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 7 alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés