Előfizetői tartalom

3,75 milliárd dollárnyi devizakötvényt bocsátott ki Magyarország

Portfolio
A 10 éves kötvénykibocsátásból 3 milliárd, míg a 30 évesből 500-750 millió dollárnyi mennyiségben tervezett a csütörtök délutáni adatok szerint forrást bevonni a magyar állam, az eredetileg tervezettnél alacsonyabb hozamfelárak mellett - tudta meg a ma elindított tranzakciókról piaci forrásokból a Reuters. Végül 3,75 milliárd dolláros lett az összes kibocsátott mennyiség.

20:32 A Reuters IFR Investor Service adatai alapján 3,75 milliárd dolláros kötvénykibocsátást vitt véghez Magyarország, a 10 éves kötvényekből 3 milliárd kelt el (310 bázispontos felárral), míg 30 éves kötvényekből 750 millió dollár (330 bázispontos felárral). A forint a kötvénykibocsátás sikerének is köszönhetően erősödni tudott az euróval és a dollárral szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés