Előfizetői tartalom

A tervezettnél kevesebb kötvényt tudtunk eladni (2.)

Portfolio
A mára meghirdetett három államkötvény aukción is gyenge vételi érdeklődés mutatkozott, emiatt az Államadósság Kezelő Központ az összesen 43 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségből 38 milliárd forintnyi értékpapírt tudott eladni. A 3 éves kötvénynél alakult ki a terv alatti értékesítés. Az aukciós átlaghozamok intenzíven emelkedtek a tegnapi másodpiaci referenciahozamokhoz, illetve a legutóbbi hasonló futamidejű kibocsátásokhoz képest.

A múlt csütörtöki "besült" 12 hónapos, illetve a terv alatti értékesítéssel zárult tegnapi 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukció után a mai államkötvény aukciók is gyengén sikerültek. A 43 milliárd forintnyi összes meghirdetett mennyiségre mindössze 60,1 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A 3 éves kötvény aukcióján (2014/D) a 20 milliárd forintnyi meghirdetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés