Előfizetői tartalom

Elszalasztottuk a mézesheteket Magyarországon

Két-három hónapnyi viszonylagos nyugalmat váltottak ki az eurózóna és az Egyesült Államok központi bankjainak nyári gazdaságélénkítési döntései, amely időszakot a magyar gazdaságpolitika továbbra is a szokatlan lépések és a különféle küzdelmek jegyében töltött. Így a rendkívül jó külpiaci környezet mellett sem vontunk be devizaforrást, és EU/IMF hitelkeretünk sem lett, de közben tovább romboltuk a gazdasági növekedés alapjait. Most úgy tűnik, hogy a magyar piacok számára a "mézesheteknek" vége van, és legalább a tavaszi jegybankelnök-váltásig tartó, nyugtalanabb időszak kezdődik, amelynek során akár újabb leminősítés(ek) is jöhet(nek).

Furcsa kettősség volt a jellemző Az amerikai jegybank nyári újabb pénznyomtatási programja (QE3) és az Európai Központi Bank szeptemberben készenlétbe helyezett kötvényvásárlási programja (OMT) alapvetően javította a globális befektetői légkört, mérsékelte az eurózónával kapcsolatos szélsőséges forgatókönyvek esélyét. A jó piaci hangulat annak ellenére fokozódott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés