Előfizetői tartalom

Nem tudtuk eladni az összes rövid kincstárjegyet

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára 50 milliárd forintos kerettel meghirdetett 3 hónapos diszkontkincstárjegy (D130220) aukcióra csak 67,4 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az adósságkezelő 45 milliárd forintra mérsékelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. Utoljára július végén, előtte május végén fordult elő, hogy a 3 hónapos DKJ-aukció keretében a meghirdetett mennyiség alatt vont be forrást az adósságkezelő.

A mai aukción a másfélszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok mennyisége 6,00% és 6,10% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 6,06%-os lett. Ez bár 8 bázisponttal magasabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál, de megegyezik a múlt keddi szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamával. Az ÁKK holnap két olyan kötvény kapcsán tart csereaukciókat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés