Előfizetői tartalom

Terv alatt adott el 3 hónapos kincstárjegyet az ÁKK

Portfolio
A korábbi hónapokra jellemző 50 milliárd helyett 60 milliárd forintnyit hirdetett meg a ma megtartott aukcióra a 3 hónapos diszkontkincstárjegyből (D111221) az Államadósság Kezelő Központ, amelyre összesen csak 95,3 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ezt látva a kibocsátó 50 milliárd forintra mérsékelte az elfogadott mennyiséget.

A gyenge lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama szokatlanul széles sávban, 5,59% és 5,85% között szóródott, amely mellett az átlaghozam 5,69%-os lett. Ez 4 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál (igaz az a D120111 jelű papírra vonatkozik) és 6 bázisponttal haladja meg a múlt keddi szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamát.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés