Előfizetői tartalom

Terv felett adott el kötvényeket az ÁKK (2.)

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára összesen 40 milliárd forintos kerettel meghirdetett három államkötvény aukcióra összesen 101,8 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből 47,5 milliárd forintnyit fogadott el. Terv feletti értékesítés csak a 3 éves kötvénynél következett be. Az aukciós átlaghozamok a tegnapi referenciahozamokhoz képest 3-5 bázisponttal csökkentek, míg a megelőző kibocsátásokhoz képest 5-13 bázisponttal vegyes irányba változtak.

A 3 éves kötvényből (2015/C) 15 milliárd forintnyit hirdetett meg az aukcióra az ÁKK, a benyújtott ajánlatok volumene 51,5 milliárd forint lett, amelyből 22,5 milliárd forintnyit fogadott el. Az elfogadott ajánlatok hozama csupán 8,68% és a 8,70% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 8,70%-os lett. Ez 3 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci 3 éves referenciahozamnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés