Előfizetői tartalom

Nem állnak le a vásárlással Matolcsyék

Portfolio
Az októberi 215,9 milliárd forintról 309,4 milliárdra nőtt novemberben az MNB mérlegében lévő magyar devizakötvények állománya, vagyis a múlt hónapban is tovább vette a papírokat a jegybank - derül ki a hétfő reggel közzétett statisztikai mérlegből. Érdekesség, hogy a kormány tartalékaiként nyilvántartott kesz-számla egyenlege tovább emelkedett, pedig eddig az volt a megszokott, hogy az év végéhez közeledve apasztják le a számlát.

Idén nyáron kezdte vásárolni a devizakötvényeket az MNB, azóta halmozott fel több mint 300 milliárd forintos állományt. Júliusban vett először több mint 80 milliárdnyi állampapírt a jegybank, majd két hónapig alig hízott az állomány, októberben pedig 124,6 milliárdot vettek még. Novembert illetően a tranzakciós adatok egyelőre nem ismertek, de az állományi statisztika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés