Előfizetői tartalom

300 alatt ragadt az euró

Portfolio
A vártnál gyengébb beszerzési menedzser index adatok jelentek ma meg Kínában, illetve Németországban is, amelyek a délelõtt elsõ felében még borongós hangulatot okoztak a nemzetközi pénz- és tõkepiacokon. Aztán ezt kezdte "elfelejtette" a piac, pontosabban az újabb EKB felőli kamatvágásra számítva jelentős emelkedésbe kapcsoltak a részvénypiacok. A javuló kockázati étvágy mellett, még az MNB felőli kamtdöntés előtt is tovább gyegnült a forint, 300 fölé lendült az euró jegyzése. Ezt átmenetileg tetézte egy téves hír a magyar kamatvágás mértékérõl, így pillanatokra 303-ig ugrott az euró jegyzése. A háromhetes forintmélypontról aztán, a továbbra is óvatos (25 bázispontos) kamatvágás hírére, gyorsan visszaerõsödött a forint, a jegyzések 300 alá buktak. A nap további részében csak csekély mozgások voltak kissé 300 alatt az euró jegyzésében.Fontosabb részletek A vártnál gyengébb kínai és német bmi adatok erõsítik a globális gazdasági növekedéssel kapcsolatos aggodalmakat a piacokon Délelõtt ez tovább rontotta a nemzetközi piaci hangulatot, majd fordulat következett be, vad emelkedés indult a részvénypiacokon konkrét hír nélkül is Drasztikus kamatvágásról (4%-pont) jelent meg téves hír egy hírügynökségen, erre pilalnatokra zuhat a forint Az, hogy az MNB az óvatos, 25 bázispontos kamatcsökkentés mellett döntött, erõsítette a forintot (a piacon voltak olyanok, akik 50 bp-os vágást is elképzelhetõnek tartottak)

2013. április 23. 19:55 Megosztás Mit lép ezek után a jegybank? - Így látják Londonból A lassuló magyarországi infláció és a "recesszióval küszködő" magyar gazdaság további jegybanki kamatcsökkentéseket valószínűsít - vélekedtek a Magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés