Előfizetői tartalom

Büntetni fogják a forintot

Portfolio
Kritikus pontjához érkezett az európai adósságválság és amennyiben bebizonyosodik, hogy az Európai Unió nem áll elő proaktív megoldással, akkor a befektetők a legkiszolgáltatottabb feltörekvő piaci devizákat fogják büntetni - állítják a Citigroup elemzői. Szomorú hír számunkra, hogy a bank stratégái a forintot a leginkább sérülékeny devizák között tartják számon.

A forint, a zloty, a dél-afrikai rand és a brazil reál a legkiszolgáltatottabb feltörekvő piaci deviza egy esetleges hitelválságban, amelyet 3 évvel ezelőtt a Lehman Brothers összeomlása okozott - vélekedtek minapi elemzésükben a Citigroup elemzői. Viszonylag biztonságosabb fizetőeszköznek mondható tajvani dollár, a fülöp-szigeteki peso és a perui sol - állapították meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés